U subotu, 27. decembra 2014.g. u Domu kulture opštine Novi Bečej  održan je svečani Novogodišnji koncert kao poklon našim sugrađanima za predstojeće praznike. Gostovalo je Akademsko kulturno umetničko društvo “Sonja Marinković“ Univerziteta u Novom Sadu sa kojim Dom kulture ima uspešnu višegodišnju saradnju. Gostovao je kod nas njihov Orkestar harmonika, Narodni orkestar, Folklorni ansambl, Hor, a ovog puta publika je imala priliku da uživa u muzici Velikog narodnog orkestra i Ženskoj grupi pevača koji su se predstavili našoj publici prvi put.

U ime Doma kulture sve prisutne je pozdravio Borislav Santrač, pomoćnik direktora Doma kulture, a publici se obratio Milovan Ognjanović, umetnički rukovodilac Ansambla narodnih igara i pesama ovog akademskog društva, približivši aktivnosti i rad  Velikog narodnog orkestra koji je osnovan 1966.g. Umetnički rukovodilac Velikog narodnog orkestra je Vladimir Grujić, harmonika. To veče na klarinetu je svirao  umetnički rukovodilac Ženske grupe pevača je Dobrivoj Janković, takođe stalni član Velikog narodnog orkestra.

{gallery}nk14{/gallery}

Ovi izvanredni muzičari oduševili su sve prisutne izvodeći narodnu muziku, spletove igara i pesama svih regiona Srbije, romske i makedonske pesme. Pet violina, violončelo, harmonika, tambura, gitara, flauta, truba, kontrabas, pevači… kao i solisti na klarinetu, fruli, gajdama, violini, dočarali su na najlepši mogući način muziku našeg podneblja. Svaka numera bogato je nagrađena aplauzom, a na kraju koncerta publika je pozvala izođače na bis.

Ovim koncertom zaokružen je ovogodišnji program Doma kulture, a već početkom naredne godine našu publiku očekuje još puno lepih i interesantnih programa.